Novak iz pritvora na trening

 Novak iz pritvora na trening

Novak Đoković je konačno "slobodan čovek" u Melburnu, nije više u pritvoru migrantskog hotela pošto je sud doneo odluku da mu bude vraćena viza uz novčanu odštetu, ali je ipak sada sve u rukama imigracionog ministra koji može da "naruči" deportovanje najboljeg tenisera sveta. 

Po prvi put će se, ako ne računamo objave na društvenim mrežama, Đoković javiti video linkom tokom konferencije njegove porodice od 14 časova, što ćemo pratiti u blogu uživo Blic sporta, kao i sve druge događaje u ostatku dana, a sve što se dešavalo prošle noći i ovog jutra možete videti ovde.

 Novak Đoković je poslao poruku Srbiji sa terena u Melburnu gde je već počeo pripreme za Australijan open!




Šta sve znamo dosad: 

- Novak Đoković je 5. januara uveče doputovao u Australiju nakon čega je osam sati bio ispitivan na aerodromu, a potom prebačen u migrantski hotel u kom je boravio do danas. 

- Najboljem teniseru sveta je oduzeta viza zbog "nepoklapanja podataka iz medicinskog izuzeća i vize", ali mu je danas vraćena odlukom federalnog suda Viktorije nakon žalbe koja je dokazala da je Srbin imao sve potrebne papire. 

- U međuvremenu je Đoković bio u izuzetno lošim uslovima migrantskog hotela, bez ličnih stvari i dokumenata, a jedno vreme i bez mobilnog telefona. 

- Danas mu je sud vratio vizu te je postao slobodan čovek u Melburnu, ali su vlasti izvršile novi pritisak i čeka se odluka imigracionog ministra da li će ignorisati sud i ipak zatražiti deportovanje Novaka, na šta ima pravo.

Ogromna podrška na mrežama, nakon Novakove slike sa treninga:

Među prvima se oglasio najbolji NFL kvoterbek ikad Tom Brejdi, koji mu je poželeo sreću, ali i brazilski fudbaler Alesandre Pato, te nekadašnji kiparski teniser Markos Bagdatis, kao saosnivač organizacije PTPA Vasek Pospišil, dok je Dejan Lovren porukom "potkačio" i Rafaela Nadala. 

- Prvi set dobijen, sad drugi Nole uzmi, počevši sa Nadalom. Gazi i srećno. 

Ivan Rakitić je dodao: “Idemo legendo, svi smo uz tebe“, što je bila i poruka košarkaša Barselone Nikole Mirotića: “Napred Novače, uz tebe smo! Ti si već pobednik“. Među onima koji su pozdravili Đokovićevo "oslobađanje" i vraćanje vize našli su se sportisi kao što su Bojan Đorđić, Vladimir Grbić, Ivana Jorović, Dejan Lovren, Nemanja Nedović, Olga Danilović, Aleksandar Rakić, Marko Gudurić, Dragana Cvijić, Nemanja Majdov, Vanja Milinković Savić, Tadija Dragićević, Miralem Pjanić, i mnogi drugi...


Коментари

Популарни постови са овог блога

9 zanimljivosti o zivotinjama

Online Business Plan

Zanimljive stvari o formuli 1