Najbolj One Piece momenti

 Najbolji momenti u One Piece


Avanture pirata sa slamnatim šeširom anime je klasik još od 90ih godina, a sa preko 1000 epizoda, može se reći da je One Piece imao mnogo nezaboravnih trenutaka. Svesti listu na svega 10 najboljih scena bio je zaista težak zadatak i presuda je morala biti oštra, ali ipak evo moje liste, zaključno sa 923. epizodom animea.

Imajte na umu da sama priroda ovog teksta povlači velike spojlere za One Piece. Nećemo se suzdržavati, ali navešćemo na koju se tačno epizodu odnosi svaka scena kako biste lako preskočili deo teksta ukoliko do nje još niste stigli.

10. Luffy i Katakuri Haki sudar (Epizoda 868)

10. Katakuri vs Luffy.mp4.00_01_11_14.Still001

Duga epska bitka u kojoj se bore Luffy i Katakuri dostiže svoj klimaks tako što ih obojicu grupa Big Mom Pirata ponižava, neprijatelja i saveznika. Sa novonastalim međusobnim poštovanjem obojica zajedno oslobađaju Conqueror’s Haki stvarajući jako polje energije koje je oborilo dosadne komentatore i uništilo okolinu. Ovaj epski momenat predivno je pokazao snagu i odlučnost koju oba lika imaju bez ijedne izrečene reči. Posle mnogo borbe videli su jedno drugo kao jednake i zajedno iskoristili Haki da bez prekida nastave borbu. Iako Luffy ima mnogo Haki sudara do sada,ovaj između njega i Katakurija ističe se naspram ostalih.

9. Bekstvo...i žrtva (Epizoda 451)

Bon Clay

Prijateljstvo koje se razvilo između Luffyja i Bon Clay-a tokom Impel Down arka jedno je od najjačih koje je Luffy ikada stvorio van svoje posade i porodice. Bon Clay ima tu jedinstvenu hemiju sa Luffyijem jer ih njihove otkačene ličnosti i karakter čine gotovo srodnim dušama. Ovo je posebno naglašeno kada Bon Clay otkriva svoj plan da pomogne da ekipa Straw Hats pobegne iz Impel Down, što je uključivalo da on zavarava neprijatelja praveći se da je Warden Magellan i zapovedi da se otvore vrata zatvora.Ovo je drugi put da se Bon Clay žrtvuje za Luffyja, iako je ovo bio poslednji, mogao je da čuje Luffyijevo iskreno priznanje značenja njihovog prijateljstva.

8. Šta se desilo Zeffovoj nozi (Epizoda 26)

Zeff

Sanji ima jednu od najtužnijih životnih priča u celom One Piece. Život mu baš nije dao mira. Mladi Sanji nije mnogo mario za pirate, naočito ne za Zeffa koji je sa njim završio zarobljen na pustom ostrvu. Pa ipak, suptilnost Zeffovih postupaka dovela je do dirljive scene gde Sanji saznaje da je Zeff žrtvovao svoju nogu za njega. Činjenica da je Sanji mislio da je Zeff užasna osoba samo da bi saznao koliko je zapravo nesebičan, bila je jedan od jako važnih momenata čitavog One Piece-a.

7. “One Piece postoji!” - Whitebeardov govor (Epizoda 485)

Whitebeard

Bitka kod Marinford underway, gde se borba pauzira i u fokus dolaze Whitebeardovi poslednji trenuci. U izuzetno emotivnoj sceni Whitebeard izgovara svoje poslednje reči “One Piece postoji”. Tada sa nevericom shvatamo da je Whitebeard umro stojeći. Jedno doba pirata se ugasilo, a novo počelo.

6. Zoro preuzima Luffyjev bol (Epizoda 377)

Zoro

Momenat akda se Zoro dokazao kao "pravi baja" u Straw Hat posadi. Dok Luffy biva iscrpljen od bitke sa Pirate Warlord Moria a Straw Hats posadu eliminiše Warlord Kuma, Zoro je ostao da stoji. Zoro, shvatajući da ne može da pobedi Kumu nudi svoj život u zamenu za Luffyjev za šta se Kuma slaže, ali pod uslovom da Zoro preuzme njegove povrede na sebe. U ovom izuzetnom momentu vidimo da je Zoro oformio čvrsto prijateljstvo i koliko je kao bivši lovac pirata postao vezan za svoju družinu, da je čak spreman da da svoj život za njih.

5. Usopp protiv Luffyja (Epizoda 236)

Luffy vs Usopp

Previše toga se desilo u ovoj borbi da bismo izdvojili baš jedan specijalan “moment,” pa ćemo malo varati i uzeti je za listu kao celinu. Sve u vezi borbe Usoppa i Luffyja kod Water 7 je legendarno. Usopp zna da nema šanse ali daje sve od sebe jer bez obzira na to koliko poštuje Luffyja kao kapetana, koliko voli celu svoju posadu, ne može da prođe kroz rastanak sa Going Merry.Toliko je emotivnih borbi u čitavom animeu, ali ova nas je pogodila možda i najjače.

4. Ace’ova smrt (Epizoda 483)

Ace Death

Plač se čuje dok Akainuova magma pesnica oduzima Aceu život Luffyju pred očima. Svojim poslednjim rečima Ace svima zahvaljuje za ljubav i umire na bojištu. Osećamo težinu smrti ovog lika dok gledamo Luffyja u šoku kako shvata, zajedno sa gledaocima, da mu se život zauvek promenio.

3. “Želim da živim!” - Robin zove u pomoć (Epizoda 274)

Robin

Ovaj trenutak je bio vredan čekanja bar stotinak epizoda. Od kada je bez reči napustila Straw Hats iz straha da će izgubiti prijatelje kao što je svoju porodicu, mi zajedno sa Luffyjem i posadom čekali smo da Robin uradi nešto, bilo šta, što će pokazati da u njoj ima otpora torturi Weasley Spandama. Taj momenat napokon dolazi u epizodi 274, gde gledajući svoje prijatelje i kapetana sa druge strane Enies Lobbyja, videvši da su spremni da zarate sa Svetskom vladom ako to znači da će imati svoje živote, Robin napokon jasnim glasom odgovara Luffyju. To je bilo sve što je njemu trebalo.

2. Zbogom Going Merry (Epizoda 312)

Luffy Cry

Ljudi koji nisu One Piece fanovi mogu smatrati čudnim da se vežete za brod koji nije živo biće, ali svako ko je video "sahranu" Going Merry, zna kako je plakati za umirućim plovilom. Trenuci u kojima se svi članovi posade prisećaju kada su prvi put kročili na Merry dok u pozadini svira tužna muzika predivno su urađeni. A onda bestelesni glas Merry izgovara “Žao mi je, volela bih da sam vas odvela dalje” i emotivno vas udara kao pesnica. Zatim Luffy, koji se dobro držao do ovog trenutka brizne u plač, izvinjavajući se za svaku stvar koju je uradio brodu. Ovo je jedan od najsrceparajućih trenutaka animea.

1. “Luffy… U pomoć!” (Epizoda 37)

Nami

Scena tokom Arlong Park arka gde Luffy i Nami imaju zajednički momenat koji ih je definisao kao članove Straw Hat posade, ključna je za mnoge fanove. Do tog trenutka Nami je žena koja voli spletke, puna samopouzdanja, koja ume da se sama brine o sebi ali je teška situacija sa Arlong Piratima dovodi do suza dok se njena porodica i prijatelji spremaju za borbu na smrt. Kada vidimo Nami kako se u agoniji baca na zemlju dok pokušava očajnički da sa sebe iseče svoju prezrenu Arlong tetovažu, jedna je od scena u kojima se gledaocima slama srce. Ovde vidimo da Luffy ima ozbiljnu i smirenu stranu. Dok poslednje zrno tvrdoglavosti napušta Nami, ona napokon govori Luffyju da joj pomogne. Ikonični trenutak u kome Luffy predaje svoj dragoceni slamnati šešir njoj uz glasno " Naravno da hoću!" razlog je zašto su Luffy i ovaj divni serijal toliko voljeni.


Коментари

Популарни постови са овог блога

9 zanimljivosti o zivotinjama

Online Business Plan

Zanimljive stvari o formuli 1